על אפייה וניסים אחרים: ככה עושים שיפוץ מטבח
- ליטל ברניב
- 17 במרץ 2022
- זמן קריאה 2 דקות
באפייה, התכנון וההכנות הם חשובים ביותר. כדי שהתוצאה תהיה מוצלחת, צריך לעבוד בשלבים, לשמור על מינונים מדויקים, לדאוג לטמפרטורות מתאימות ולזמנים.
בעיצוב פנים ותכנון מטבחים זה בדיוק אותו דבר:
עבודה בשלבים:
בסופו של דבר כל ה"מרכיבים" צריכים להתחבר לעוגה טעימה, כדי שזה יקרה צריך לשמור על סדר פעולות נכון. בעיצוב המטבח זה ככה בדיוק: קודם כל תכנון פונקציונלי נכון של מבנה המטבח בהתאם לצרכים ולרצונות של בני הבית, בחירות שיאפשרו תכנון נכון של הקירות ואזורי העבודה: מכשירי החשמל, חיפויי קיר, שיש למטבח, אי, ריצוף ותאורה הם הרכיבים שבסופו של דבר יאפשרו לנו לבשל בכיף ובנוחות.
הכנות ותכנון: הבתים בישראל לא גדולים ברובם. המטבח הופך הרבה פעמים ללב ההתנהלות של התא המשפחתי. הרבה ילדים מעדיפים לעשות שיעורים על האי או במטבח, ובשנתיים האחרונות רבים מאיתנו גם עובדים שם.
עוד לפני שניגשים לתכנון- נבדוק מהם סוגי הישיבה והתנהלות הקיימים אצל הדיירים כרגע, וכיצד הם מדמיינים את המטבח וההתנהלות בו בעתיד: האם אוכלים יחד? האם האי הוא לב ההתרחשות? האם קיימת פינת אוכל לאירוח? או שאולי אוכלים בעבודה בכלל ונפגשים באמצ"ש רק לחטיף לילי?
שיפוץ מטבח מצריך מחשבה פונקציונלית במיוחד - זהו החלל בו נבשל, נכין, נאכל ונאחסן. כל אלו ישפיעו על כמות האחסון הנדרש, על גודל המקרר וסוג הכיריים/ והגאדג'טים שימוקמו במטבח. בהתאם לצורך נתכנן את הקירות, חיפויי המטבח ונקודות החשמל והמים.
מינונים מדויקים:
אף אחד לא אוהב לפתוח ארון ולקבל קופסאות פלסטיק בראש.. נמקם את מקומות האחסון ועמדות העבודה במטבח כך שיעזרו לנו להיות יעילים: הארונות צריכים לאפשר שליפה נוחה ומהירה, ה"תנועה" הכללית במטבח צריכה לייצר זרימה ורצף פעולות נוח. כיור, מקרר, כיריים ומערכת היחסים ביניהם.
את התאורה נתכנן בהתאם לאזורים הפונקציונלים - אור בעוצמה גבוה מעל משטחי עבודה, חשוב למקם אותו ביננו לבין המשטח ולא מאחוריו בכדי לא להטיל צל על המשטח בזמן העבודה. אור נעים וחם מעל לאזור האכילה, תאורה באזורי האחסון,תאורת לילה נסתרת ועוד.
סיימנו לאפות? המשימה הבאה: לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה!
על זה, בבלוג הבא, בתיאבון ;)

צילום: שירן כרמל
Comments